Reacties 2017

reactie kleopasdagen maart 2017
Verwachtingsvol naar wat God zou gaan doen startte ik de Kleopasdagen.

Al een tijd heb ik veel last van angsten die mijn leven beheersen.
Ik wilde erg graag van deze angsten af en heb hier vaak hulp voor gezocht, ik hoopte dat God me hiervan zou bevrijden…….Tijdens de retraite ging ik hier weer verder mee aan de slag en was benieuwd wat God hier in ging doen.

Tijdens het eerste begeleidingsgesprek tijdens de retraite liet God me zien dat ik mijn angst niet geaccepteerd had en dat als ik de angst zou accepteren, het dan een stuk lichter zou worden.
Toen ik terug keek op mijn leven, zag ik inderdaad dat ik het niet geaccepteerd had.
Ik was vaak boos en verdrietig en kon niet accepteren dat ik deze angsten in mijn leven had.
Ik vond het inzicht tot acceptatie erg verhelderend en besloot om er voor te kiezen mijn angst te accepteren en op God te vertrouwen. Ik heb hier in het begeleidingsgesprek voor mogen bidden. Het voelde als een bevrijding toen ik dit gedaan had!

Nu ik weer thuis ben, merk dat er door de acceptatie een groot verschil is. De angst is niet weg maar doordat ik het meer met God doe en er niet meer tegen aan trap geeft me een hoop rust.
N.N.

reactie maart
Ik heb de Kleopasdagen als heilzaam ervaren. Het smaakt naar meer.
Het was voor mij de eerste keer. Hartelijk was het ontvangst van de leiding. Na het voorstelrondje van de deelnemers startte de stilte-retraite. Best wel even vreemd om naar de andere deelnemers gezond
a-sociaal te zijn. Maar ik was voor mijzelf om samen met God de dagen de beleven van donderdagavond – zondagmiddag.
Elke dag ontving ik van een tweetal van de leiding bijbelteksten om te lezen, te overdenken, mee te bidden, mee te wandelen. Het is heel bijzonder te ervaren dat in die dagen die specifiek apart zijn gezet om intensief contact te hebben met God Hij met Zijn Geest er ook is. Het is fijn om even uit de roezemoes van onze wereld te zijn en in de wereld van rust en stilte te verblijven. Mij is door Gods woord en een lied uit de Nieuwe Liedbundel mooie en waardevolle richtingen aangewezen.
Wat ik wel ervaarde, was dat als je weer ‘in de wereld’ terugkeert het best lastig is om de rust vast te houden. Gelukkig is het Kleopasgebed oftewel het volhardingsgebed een mooi hulpmiddel. In de weken erna had ik een gevoel van heimwee. D.V. mag ik vaker een stilte-retraite meemaken.

N.N.

reactie kleopasdagen maart 2017
Ik ben erg blij en dankbaar wat God mij in de stilte heeft laten zien!
Dit was mijn vierde stille retraite. Ik ben diep onder de indruk wat God in een mensenleven kan doen. De eerste keer was alles onwennig en voelde ik mij niet op mijn gemak. Ik was eigenlijk ‘een angstig vogeltje’. De Heer heeft mij, mede door retraites, evenwichtiger gemaakt ik ervaar duidelijk geestelijke groei. Een stille retraite is voor mij een unieke gelegenheid om rust, stilte te ervaren om Zijn Woord te overdenken en Hem beter te leren kennen. Ik ga er met plezier naar toe!
N.N.