Reacties 2021

GETUIGENISSEN  KLEOPASDAGEN   OKTOBER 2021

Kleopasdagen, oftewel een stilte retraîte, ik had het nog nooit meegemaakt al ben ik gek op stilte. Vol verwachting ging ik richting Nieuwkuijk, maar wist ook niet precies wat ik verwachten moest. Na een korte uitleg op donderdagavond begon de stilte. In het begin was het vreemd om in stilte te eten, maar dat wende snel.

Het was heel rustgevend om je niet op de ander te hoeven concentreren en alleen met jezelf bezig te zijn. Daardoor kreeg je heel weinig prikkels en kwam ik echt tot rust in een mate die ik nog nooit eerder ervaren had. Ik zat midden in een proces van innerlijke genezing en wilde graag nog meer innerlijke genezing en geestelijke groei ontvangen. Ook vond ik intimiteit met Jezus pijnlijk/eng en hier wilde ik verandering in. Door het lezen van de Bijbelteksten die ik tijdens mijn begeleidende gesprekken mee kreeg en me er ook door te durven laten raken heb ik veel geleerd en weer een stukje innerlijke genezing mogen ontvangen. Jezus durf ik inmiddels aan te kijken (voorheen niet) en het raakt me iedere keer weer als ik dat doe. Het is zo bijzonder dat er een hele groep mensen is die daar elk zijn eigen proces heeft en dat God met een ieder zijn persoonlijke weg gaat. 

Het programma is goed georganiseerd met per dag een aantal vieringen, een inleiding (om ook weer over na te denken), een persoonlijk gesprek en ruim voldoende tijd om de Bijbelteksten te lezen, erover te mediteren in je eigen kamer, in een kapel of al wandelend en zo tot rust te komen in onze hectische wereld. 

Het eten was heerlijk en ik vond het een luxe om zomaar steeds te kunnen aanschuiven.

Deze dagen hebben me dichter bij God gebracht, een stuk innerlijke genezing en geestelijke groei en meer rust gegeven. 

Een aanrader voor iedereen die het aandurft om met stilte en jezelf geconfronteerd te worden.

Een cadeautje voor je ziel! Zo mocht ik opnieuw deze stilte retraite ervaren. Een paar dagen helemaal los komen van je beslommeringen en investeren in een verdiepte relatie met je Schepper. Ik had zelfs mijn telefoon daarvoor thuis gelaten. Onwennig eerst maar wat een weldadige rust.  De mooie gesprekken met je begeleiders helpen je om de weg naar binnen te vinden.  Wat beweegt er in het diepst van je ziel.  Durf je je zelf zo te aanvaarden zoals God naar je kijkt.  Ik mocht ontdekken dat Hij van mij houdt zoals ik ben, met al mijn tekorten.  Ja, Hij liet het mij zelfs voelen en ervaren in het ontvangen van brood en wijn bij de avondmaalsvieringen.  Wat een genade, onverdiend en toch!  De stilte wordt ook wel de liefdestaal van de Heilige Geest genoemd.  Ja, zo heb ik dat ervaren in die Kleopas stilteretraite en het smaakt echt naar meer.  Een aanrader!

Al vele jaren ga ik naar de Kleopasdagen.

Ik had een verlangen om God’s Woord beter te begrijpen. De stilte die je hier ondervindt was in het begin voor mij onwennig. Maar vanaf de eerste keer heb ik er baat bij gehad. Met de begeleiding die je hier krijgt, de stilte om je heen, kreeg ik elke keer iets meer inzicht in wie God is en gaf God mij inzicht in wie ik ben. Het is een proces!! Het mooie van zo’n retraite is, dat er geen stoorzenders zijn, die je beletten om God’s Liefde die er altijd is voor elk mens, te ontvangen.

Een paar dagen stilte om in alle rust te luisteren naar Gods stem. Tijd en ruimte hebben om te lezen in Gods Woord en dat door Gods Geest diep in me laten doordringen. Begeleidingsgesprekken die helpen om inzicht te krijgen in hoe ik de man geworden ben die ik ben, wie ik ben in Gods ogen. De genezende werking die ik heb mogen ervaren. Het helpt mij om vergevingsgezind naar het verleden te kijken en om vergeving te vragen voor wat fouten in mijn doen en laten hebben betekend voor de mensen die dicht bij me staan. Ik heb niet alleen veel zegen mogen ervaren in de retraites waaraan ik heb deelgenomen, het heeft ook veel invloed gehad op mijn dagelijkse leven met God . Ik kan iedereen aanraden om met enige regelmaat een retraite te volgen.